Hoppa till huvudinnehåll

Om oss

Finsteam är ett företag med en fascinerande resa som började 2008 i Jakobstad, Finland. Det var här som de första stegen togs. Den allra första bastu-ugnen som tillverkades av Finsteam certifierades för att möta dåvarande krav på säkerhet. 

I takt med att bastumarknaden utvecklades och nya regelverk och säkerhetskrav infördes, stod Finsteam aldrig stilla. Företaget satsade på kontinuerlig forskning och utveckling för att hålla sig i framkant av branschinnovationen. Det var detta engagemang för kvalitet och säkerhet som ledde till utvecklingen av Finsteam 2.0, den nuvarande bastu-ugnsmodellen.

Denna nya modell, som har sitt ursprung i de ändrade regelverken och de höga kraven på säkerhet och prestanda, är ett verkligt mästerverk inom bastuindustrin. Den har nyligen erhållit EU-certifikat. Detta certifikat är inte bara en symbol för kvalitet och överensstämmelse med europeiska standarder; det är också ett tecken på att Finsteam är redo att utvidga sin verksamhet och erbjuda sina produkter i hela Europa.

Men Finsteams framsteg slutar inte där. Bastuaggregatet, som de har utvecklat, är nu även patenterat. Detta innebär att deras teknologi och design är unika och skyddade.

Tillverkningen av deras enheter sker i både Finland och Sverige, vilket garanterar högkvalitativa produkter tillverkade med noggrannhet och expertis.

Men Finsteam är inte nöjda med att bara förbättra bastuugnar. Företaget har också tagit ytterligare steg i att erbjuda bastu-upplevelsen genom att utveckla en ny modell av bastutält. Denna innovation kommer säkerligen att glädja dem som älskar bastubad och utomhusupplevelser.

Sammanfattningsvis är Finsteam en berättelse om envishet, innovation och en stark passion för bastun. Från sina beskedliga början i Jakobstad har de vuxit till att bli en märkbar aktör inom bastuindustrin med en EU-certifierad bastu-ugn och spännande nya produkter på horisonten. Deras resa är en inspirerande påminnelse om att med engagemang och vilja kan man uppnå stor framgång och forma branscher.